Of u nu op zoek bent naar een bokszak , boksbal , boksstandaard, bokszuil , gebitsbeschermer , bokszakhandschoen , bokszakken of ander bokssport artikel ,.......

 

 

kunt daar online oa. Bokszakken , Boksballen , bokspads , boksstandaards , bokszuilen , bokszakhandschoenen , boksbalhandschoenen , bokshandschoenen , gebitsbeschermers , kickbokshandschoenen , sparring bokshandschoenen , lederen bokshandschoenen , foam bokshandschoenen , 8, 10, 12, 14, 16 oz , allright bokshandschoenen en diverse andere boksartikelen.

 

Enige uitleg over boks artikelen, termen, maten etc.

Boks- & Kickbokshandschoenen


Boks- & kickbokshandschoenen zijn er in 8 - 10 - 12 - 14 en 16 oz. Een oz. is
+/- 28,5 gram. 8 en 10 oz. bokshandschoenen zijn wedstrijd bokshandschoenen. Over het algemeen wordt 12 oz. aan jeugd en dames verkocht, 14 oz. aan heren en 16 oz. aan heren die zwaar willen trainen of zich voorbereiden op wedtrijden ( tijdens wedstrijden krijg je hele lichte bokshandschoenen, als je dan gewend bent zwaar te trainen heb je tijdens de wedstrijden een zwardere klap over je ) . Al onze handschoenen zijn gemaakt van leer en voorzien van een vaste duim ter voorkoming van duimblessure’s en hebben een veter of klittenbandsluiting. Een bokshandschoen is ten op zichte van een kickbokshandschoen ronder en zachter, een kickbokshandschoen is harder, compacter en platter. LET OP !!! U mag met (Kick) bokshandschoenen NIET op een bokszak slaan omdat U anders de vulling van de bokshandschoen stuk slaat.

Stootzakhandschoenen ( Punches )


Punches heeft U absoluut nodig wanneer U op een bokszak gaat trainen. Wanneer U deze niet draagt slaat U Uw handen kapot op de zak ( wrijving ). Er zijn verschillende modellen van standaard tot prof punches.


Om je af te reageren, je stress of agressie kwijt te raken zijn bokszakken de ideale tegenstander. Ze voelen geen pijn en doen ook niets terug. Bokszakken zijn er in verschillende maten te weten: 80 - 100 - 120 - 150 - 180 cm met een doorsnede van 35 cm. Als je op een bokszak traint heb je altijd stootzak- handschoenen ( punches) nodig, je mag absoluut niet met (kick)bokshandschoenen op een bokszak slaan want dan sla je de vulling stuk van je (kick)bokshanschoen. Een bokszak kan je op verschillende manieren ophangen. U heeft echter wel altijd een ketting nodig. Je kunt de bokszak ophangen met een ketting direct aan het plafond of een muursteun met een ketting via draaiwartel ( deze kan niet in de knoop raken wanneer je tegen de bokszak slaat). De bokszakken wegen tussen de 30 en 60 kg afhankelijk van de lengte.

Dubbel-end bal


Deze punching bal span je tussen het plafond en de vloer in. Dit is een technische oefening waarvoor je wel een beetje moet kunnen boksen. Deze oefening is dus niet geschikt om lekker hard te slaan of om je lekker af te reageren. Je slaat over het algemeen zacht tegen de bal, maar omdat deze door de elastieken niet per definitie recht terug komt is dit een goede oefening voor je coordinatie en je snelheid. Deze ballen zijn met lucht gevuld en worden geleverd met elastieken.

Speedbal / bokspeer


Deze zeer populaire ( mede door Rocky ) technische oefening wordt door veel mensen onderschat omdat het zo makkelijk lijkt. Echter om het balletje goed op gang te krijgen heb je veel geduld nodig want het is veel moeilijker dan men denkt. Het balletje moet op hoofdhoogte opgehangen worden aan een wartel die rond draait ( bij ons verkrijgbaar ) en de wartel hangt weer aan een plank die er voor zorgt dat het balletje gaat springen ( speedbalbord )

 Dus of u nu op zoek bent naar een bokszak , boksbal , boksstandaard, bokszuil , gebitsbeschermer , bokszakhandschoen , of ander bokssport artikel ,....... u kunt online bestellen...

Bokszak ophangmateriaal:

Bij sommige bokszakken is de ophangketting bijgevoegd, bij de zwaardere bokszakken is dit niet altijd het geval, verder zijn er ook zakken waar bv. standaard ophangbanden zijn bevestigd, ook in dit geval kunt u een losse vierpuntsketting bijbestellen. Wij proberen de prijzen van de ophangmaterialen laag te houden om te voorkomen dat u dit maar laat zitten en zelf met touwtjes zo`n zak gaat ophangen. Een goede ketting is echt nodig om de bokszak goed op te hangen. Naast de vierpuntsketting heeft u nog eenophanghaak of ophangoog nodig voor bevestiging aan het plafond. Hiervoor vindt u diverse opties in deze map in onze shop, kies tussen schroefoog (ophanging aan houten balk, ophanghaak om vast te boren aan betonnen plafond of zelfs een draaibaar ophangoog zodat de zak kan draaien ipv. slingeren als u hem schuin raakt. Als u de bokszak niet wilt ophangen aan het plafond kunt u ook kiezen voor een muur ophangbeugel, welke u hier vindt in de shop. Indien u de bokszak niet aan plafond of muur wilt bevestigen kan gekozen worden voor een vrijstaande boksstandaard voor lichte zakken en sinds kort ook voor de zware zakken (ook in te zetten voor professioneel ophangen van een bokszak) U vindt het ophangmateriaal in de shop in de map boksartikelen