Hometrainers zijn èèn van onze grote specialisatie`s.....

Uw hometrainer specialist fitnesssport, hometrainers is Eén van onze grote specialisatie`s, u kunt bij ons terecht voor een inruilmodel van € 75,- maar ook voor een geavanceerde ergometer trainer van € 2000,- u kiest zo voor die trainer die het best bij u past uit ons erg uitgebreid assortiment opgestelde hometrainers. oriënteren doet u op onze sites, daarna kunt u online kopen of een bezoek aan onze showroom brengen, om eens op de hometrainer te gaan zitten, uit te proberen etc..


Hometrainer algemeen:


De hometrainer is in Nederland (fietsland) nog steeds een van de meest verkochte cardio apparaten.
Dit is waarschijnlijk omdat de meeste van ons het fietsen als oefening kennen van hun fietsritjes in de buitenlucht, en dit een prettige manier van bewegen vinden.
Een van de voordelen bij de keuze voor een hometrainer (fiets) is dat de keuze erg groot is en de mogelijkheden bijna onbeperkt.
Omdat de hometrainer het oudste trainingsapparaat is is deze ook in alle denkbare uitvoeringen verkrijgbaar.

Hometrainer punten van aandacht voordat u koopt:

De punten van aandacht bij uw keuze zijn o.a.:

  • Voor welk weerstandremsysteem kies ik ?

  • Is een lage instap voor mij belangrijk (afhankelijk van leeftijd en of lenigheid)

  • Zijn programma`s en of hartslagsturing door mij gewenst (werkt motiverend en maakt de training prettiger en preciezer gericht )

  • Zit ik comfortabel op de hometrainer, is de voor mij ideale houding in te stellen (stuur, zadel)

  • Welke trainingsgegevens zijn gewenst (display)

De verschillende hometrainer weerstand/remsystemen:


Dit geld tevens in mindere of meerdere mate voor een crosstrainer, stepper, roeier en loopband (niet elektrisch):

Hometrainer uitgerust met remband remsysteem:

Hierbij wordt het vliegwiel (de massa) geremd door een riem strakker (meer weerstand dus zwaarder trappen) of losser (minder weerstand dus lichter trappen) om dit vliegwiel aan te spannen dmv. het draaien met de weerstandsknop op de fiets.

Voordeel:

Dit is een goedkoop systeem waardoor het apparaat wat is voorzien van dit systeem over het algemeen niet meer zal kosten dan € 100,-.  (wij hebben nog wel eens een inruil hometrainer met dit systeem, nieuw wordt dit bij ons niet meer verkocht ,de reden hiervan leest u bij nadelen)

Nadeel:

Het fietsen gaat niet erg soepel, hoe groter de weerstand ,hoe zwaarder maar tegelijk ook hoe ongelijkmatiger u trapt.

Hometrainer met magneetrem systeem (wervelstroomrem):

Hierbij wordt het hometrainer vliegwiel afgeremd door een magneet dichterbij(meer weerstand) of verder van dit vliegwiel af (minder weerstand) te plaatsen door aan een weerstandsknop te draaien.

Nadelen:

duurder

Voordelen:

soepel en gelijkmatig fietsen, ook bij meer weerstand (hangt ook enigszins af van de zwaarte van het vliegwiel maar nog meer van de bouw van de trainer (de slag) dit kunt u ondervinden door uit te proberen.

Hometrainer met magneetrem systeem aangestuurd met een electro motor(wervelstroomrem):

Hierbij wordt het hometrainer vliegwiel afgeremd door een magneet dichterbij(meer weerstand) of verder van dit vliegwiel af (minder weerstand) te plaatsen door op tip en of druktoetsen te drukken. Vanaf dit systeem zijn programma`s mogelijk welke de opdrachten geven aan een motortje om het magneet te verstellen. Ook is het mogelijk om de magneet te laten reageren op een hogere of lagere hartslag (hartslagsturing).

Nadelen:

duurder

Voordelen:

soepel en gelijkmatig fietsen, ook bij meer weerstand (hangt ook enigszins af van de zwaarte van het vliegwiel maar nog meer van de bouw van de trainer (de slag) dit kunt u ondervinden door uit te proberen. Programma`s en of hartslag sturing kan zorgen voor meer gemotiveerd trainen en het volgen van de resultaten die behaald zijn worden op uw hometrainer.

Hometrainer met electro magneet remsysteem:

Dit is de nieuwste en meest geavanceerde remtechniek welke steeds meer wordt toegepast in hometrainers en crosstrainers
Hierbij wordt de weerstand geregeld door een hoogwaardige elektromagneet meer of minder stroom te geven waardoor hij sterker of minder sterk magnetisch wordt en het vliegwiel afremt.

Nadelen:

Duurder dan het magneetremsysteem, echter de prijzen komen al dichter bij elkaar.

Voordelen:

Doordat de magneet zeer snel en nauwkeurig reageert is deze uitermate geschikt voor traploze hartslag en programma gestuurde training.Naschrift weerstand/remsystemen hometrainers:

Helaas wordt er veel verwarrende uitleg en woordgebruik/ termen gebruikt op vele internetsites, wij proberen echter om zo goed en helder mogelijk uit te leggen met zo min mogelijk moeilijke /verwarrende woorden.

Hetgeen ik hier bedoel is bv. het woord elektronisch magneet (waar een trainer mee wordt bedoeld die wordt geremd dmv. een door een Electro motor aangedreven magneet) dit is dus iets heel anders dan een elektromagnetische trainer (veel hoogwaardiger)

Verder bv. het woord wervelstroomrem,... tja klinkt wel interessant maar dit is een gewone magneet, ook dit woord zullen wij proberen te vermijden,... zo worden er nog veel meer heel interessante termen gebruikt om wat duurder en interessanter over te komen.

Wat belangrijk is dat u een hoogwaardige en prettige hometrainer koopt waar u jarenlang plezier van heeft, hier bent u na aankoop van de trainer bij fitnesssport van verzekerd,... geen blabla maar vertellen waar het over gaat.

Vliegwiel van uw hometrainer:

De massa van het gebruikte vliegwiel van een hometrainer is zeker van belang, kijk echter uit dat u niet op zoek gaat naar een joekel van een vliegwiel ipv. naar een goede hometrainer.

Wat ik hier mee wil zeggen is het volgende:.......Door de komst van de vele verschillende remsystemen is het niet zo eenvoudig meer dan door velen wordt voorgesteld, hoe zwaarder het vliegwiel hoe beter de trap /fiets kwaliteiten van de hometrainer gaat heus al lang niet meer op.

Een loei van een vliegwiel met een matig tot slecht magneet systeem zal u veel minder fiets kwaliteit brengen dan een lichter vliegwiel welk wordt gecombineerd met een hoge kwaliteit magneet systeem. Jammer genoeg zijn er nog steeds verschillende merken /dealers die veronderstellen dat hoe zwaarder het vliegwiel is hoe beter de hometrainers zullen zijn qua kwaliteit en fiets eigenschappen.

Bij fitnesssport zult u altijd verzekerd zijn van een goede combinatie tussen die twee, een hometrainer met slechte fietskwaliteiten wordt niet in onze collectie opgenomen. Dit is dus ook tevens de reden dat wij proberen niet de nadruk op de vliegwiel massa`s te leggen, maar op goede fietskwaliteiten door een juiste bouw, functies en mogelijkheden, door toepassing van de juiste combinaties in vliegwielmassa en magneet systeem zullen de door ons verkochte hometrainers allen goede trap kwaliteiten bezitten.

hometrainer zadel:

Waar dient een goed hometrainer zadel aan te voldoen:

Zit u lekker op de zadel ? is deze verstelbaar in schuinte, en evt. van voor naar achter (dichterbij of verder van het stuur verwijderd) in hoogte is elk zadel van een hometrainer altijd wel. Niet elk zadel heeft echter de andere verstel mogelijkheden zodat het aan te passen is aan uw behoeften.

Verder kan het wel prettig zijn als de zadel bevestiging is gemaakt zoals de gangbare fietszadels zodat u altijd de mogelijkheid heeft om uw eigen fietszadel te plaatsen voor een perfecte zit (de meeste van onze hometrainers zullen van deze gangbare zadel bevestiging voorzien zijn, vraag ernaar als wij dit niet hebben vermeld)

hometrainer stuur:

Kan het stuur van de hometrainer in hoogte versteld worden ? Kan het stuur gekanteld worden naar u toe of van u af ?

hometrainer display:

Een display de sturing en meting unit van uw hometrainer kan diverse gegevens bevatten zoals snelheid van uw fiets beweging, afgelegde afstand, totaal afgelegde afstand zolang u de hometrainer bezit, temperatuur, calorie verbruik, toeren per minuut, hartslagen per minuut tijdens trainen, etc. etc. vergis uzelf niet in dit soort gegevens, diegene die denken dit allemaal niet nodig te hebben komen zichzelf wellicht later tegen,....... als u niet weet wat u doet, als u niet weet wat u reeds heeft bereikt, als u geen afleiding heeft tijdens het fietsen op de hometrainer is het veel moeilijker op te brengen om ook regelmatig gebruik van de trainer te maken. Meten is weten, en weten kan motiveren en stimuleren.

hometrainer programma`s:

Er is veel mogelijk als het gaat over diverse programma`s en of test mogelijkheden op een hometrainer. Nog meer als de gegevens op de display kunnen diverse programma`s uw vorderingen bijhouden, u motiveren om verder te gaan en u motiveren omdat zichtbaar wordt gemaakt dat u fitter wordt en elke training op de hometrainer daartoe bijdraagt.

hometrainer ergometer functie:

Zie hiervoor de algemene info pagina algemeen:algemeen.htm

hometrainer hartslagmeting /hartslagsturing:

Zie hiervoor de algemene info pagina algemeen:algemeen.htm