Loopbanden van vele merken zoals, tunturi, pliant, bremshey,kettler en andere merken, voor thuis fitness vindt u hier de loopband van uw keuze

 

oopbanden voor thuis fitness vindt u bij fitnesssport de specialist voor Loopbanden van vele merken zoals, tunturi, pliant, bremshey,kettler en andere merken, voor thuis fitness vindt u hier de loopband van uw keuze. En dat voor de laagst mogelijke prijs, navigeer over onze pagina's met collectie van de betere loopbanden, en kies de loopband die het best bij u past, op dit domein treft u veel info aan over alles wat met loopband te maken heeft om uw keuze te vergemakkelijken. Op het domein thuistrainer treft u onze collectie aan ter oriëntatie voor een bezoek aan onze showroom en op ons domein hometrainershowroom treft u de online shop aan waar u de loopband direct kunt aankopen. De grootste specialist op thuis fitness gebied waaronder loopbanden ben je niet zomaar, dit betekent altijd in beweging zijn en de nieuwste ontwikkelingen volgen als geen ander,

Loopband algemeen:


De Loopband is in Nederland  nog steeds een veel verkocht fitnessapparaat.
Lopen /joggen /hardlopen /rennen,... ze hebben allemaal hun eigen plus en min punten, u bepaalt zelf welke u het best ligt.
Buiten lopen is uiteraard het lekkerste echter er zijn nogal wat redenen aan te wijzen om dit of af te wisselen met binnen lopen op een loopband / looptrainer of om zelfs uitsluitend binnen te trainen op uw looptrainer.  De momenten dat het eigenlijk prettiger zal zijn om binnen op uw loopband te staan dan buiten te lopen/ rennen of joggen zult u zeker zelf wel herkennen, regen, sneeuw, wind zijn denk ik wel het herkenbaarste en ja helaas echt perfect weer om buiten te sporten is het in Nederland niet zo vaak.
Verder zijn er nog wel meer dingen aan te wijzen waardoor het lopen op een loopband soms of zelfs altijd meer resultaat zal brengen.
We gaan er nu van uit dat het mooi weer is om buiten eens flink te gaan rennen, op uw weg komt u echter nogal wat opstakels tegen als stoepranden, fietsers, auto`s etc..... waardoor lekker doorrennen er vaak niet bij is. Eèn stoeprandje niet gezien kan zorgen voor een verzwikte enkel,... en wat te denken aan dat u tijdens uw looprondje bekenden tegenkomt welke toch echt even een praatje moeten maken,... jammer maar helaas als het gaat om cardio fitness dan is ook dat niet de manier, uw hartslag komt tot rust en uw trainingsresultaat zal op het einde beduidend lager zijn dan wanneer u werkelijk ongestoord de training sessie had kunnen voltooien. (zie hiervoor voor uitleg over hartslag en cardio fitness op de afdeling fitness algemeen op Fitnesssport)

 


Wat kan een goede loopband / looptrainer u brengen ?

Zoals in de inleiding al aangegeven kan het buitenlopen heel prettig zijn maar kent het zo ook zijn nadelen.
Op uw looptrainer stelt u vooraf de tijd in en de snelheid en loopt u uw parcours en of de ingestelde tijd, geen obstakels, een goede loopband bied u ten aller tijde een betere demping dan die u heeft bij buiten lopen op een straat of betonnen stoep, maar ook weer niet zo veel dan wanneer u zou lopen op een bed met mos.U bepaald zelf hoe de snelheid is, op welke helling u loopt De training op een loopband kan u de nodige beweging brengen, een loopband kan uw conditie op peil brengen of houden of een loopband kan als vetverbrander dienen om u naar uw streef gewicht te leiden of daarop te houden. Lees ook hiervoor de afdeling algemeen fitness voor info over fitness ,beweging, kracht, conditie etc. etc.

De verschillende soorten loopbanden die er zijn !

Loopbanden zijn er als magneet uitgevoerde modellen en als motor aangedreven modellen. Al de loopbanden die wij verkopen zijn voorzien van een motor om de simpele reden dat een loopband die is voorzien van een magneet systeem geen prettige en goede loopeigenschappen bezit,... en als u niet prettig loopt houd u dit ook niet vol. Goedkoop is duurkoop gaat hier zeker op !

Loopband motoren

Heel mooi om een loopband uit te kiezen op het verhaal van een leverancier over de kracht die de motor heeft, echter is het genoemde uitgedrukt in PK (paarden Kracht) of in watt (energie vermogen) en als zo is dan het genoemde getal het continu vermogen of het piek vermogen ?... verder natuurlijk nog ,kloppen deze getallen ook heus met de werkelijkheid ? Ofwel het wordt u niet gemakkelijk gemaakt om te bepalen of de motor (het hart) van de looptrainer goed is en ook geschikt voor jarenlang gebruik zonder problemen. En dan komt er nog een belangrijk punt, is de loopband een importproduct van de leverancier waar u koopt of komt deze van een grote betrouwbare loopbanden leverancier ? (als bij deze eerste loopband iets mis zou zijn met de motor en de dealer /importeur is er niet meer of wil/ kan u niet helpen dan heeft u een flink probleem) Een nieuwe motor voor een loopband zal beslist vele honderden euro`s kosten echter als u deze niet meer kunt kopen bij de eigenlijke leverancier van de band zal er een nieuwe motor speciaal ergens moeten worden gebouwd (en geloof mij dat u van de prijs hiervan niet vrolijker zult worden)
Een goede loopband Motor is er 1 waarop een betrouwbare grote bouwer /leverancier /loopbanden fabrikant vele jaren garantie op durft te geven, uiteraard kunt u dan nog kijken hoe sterk deze is, echter als hij stuk gaat wordt deze kosteloos vervangen. Uiteraard zal ook deze winkel die zelf apparaten importeert u vele jaren tot zelfs levenslang garantie op de motor, het frame etc. geven,... maar waar claimt u deze garantie als de dealer stopt, verdwenen is met de noorderzon overgenomen door een ander etc...
De loopbanden die wij voeren zullen allen voorzien zijn van motoren met vele jaren garanties en gebouwd zijn door grote krachtige ,merk vertegenwoordigingen waar u ook nog jaren na aanschaf ook werkelijk zult kunnen terug vallen op ons of als nodig hen.
Vergeet niet dat u wel kunt fietsen op een hometrainer waarvan het klokje niet perfect werkt of welke een ander klein mankement zou vertonen, maar echt niets kunt doen met een loopband waarvan de motor niet of niet goed werkt.

Loopband snelheden

De minimaal in te stellen loopsnelheid, de maximaal in te stellen loopsnelheid maar ook de stap grote van de instelling zijn aandacht punten. Een minimale snelheid van 0,8 km per uur kan prettig zijn voor ouderen en tevens om heel rustig van start te gaan, voor echt slecht ter been zijnde mensen kan zelfs een lagere min. loopsnelheid gewenst zijn van bv. 0,5 of 0,3 km per uur.
Ok nu even een volledig onlogische maar wel op waarheid berustend feit over de loopsnelheid. Hoe vaak krijg ik hier niet te horen van vooral wat oudere mensen "ik ben echt op zoek naar een simpele lichte (goedkope) loopband een lichte motor is ruim voldoende voor mij, ik strompel/schuifel meer dan dat ik loop dus dit apparaat zal minimaal belast worden"
Deze bewering klinkt logisch maar is echter geheel onjuist, een hartloper vliegt als het ware over de loopband de motor hoeft nauwelijks meer te werken dan een heel klein beetje als de voet kort neerkomt. Een wandelaar, en zeker iemand die langzaam wandelt moet in zijn geheel worden voortbewogen door de motor ,de motor moet van begin van de training tot het einde erg hard werken om zijn/haar gehele gewicht te trekken. Een lichte motor zal het voor deze groep al snel voor gezien houden, een goede zwaardere loopmachine is hier op gebouwd en zijn zware motor zal deze taak wel jarenlang op zich kunnen nemen.
Ok naar de maximum loopband snelheid, loopbanden die als maximum snelheid onder 16km per uur liggen zullen meestal niet in onze collectie zitten, de reden is dat iemand/ een gezin die hiervoor kiest later wel eens erg veel spijt kan krijgen als er een gezinslid alsnog wil gaan hardlopen en dit niet kan omdat bv. 12 km per uur niet voldoende is.
Tot een km of 5 is wandelsnelheid voor de meeste dames, tot 6 of uitzonderlijk 7km per uur is wandel snelheid voor heren. Joggen vindt plaats hierna tot ongeveer 12km per uur. Op een drafje lopen /hardlopen tot 16 km per uur. Rennen ,marathon lopen/ een sprint trekken/ uw zelf uit de naad lopen/ voor het eten nog thuis ??.. haha sorry,die laatste paar was maar een grapje,...Voor de meeste mensen is 16km per uur voldoende , voor diegene die weten dat ze erg fanatiek /fit zijn kan overwogen worden of wellicht voor een model dat 18km per uur of nog sneller aankan.

Looptrainer Snelsprong van snelheid of loopband hellingshoek

Een korte uitleg over deze functie die op sommige modellen zit en zeker heel erg nuttig kan zijn. De snelheid en of hellingshoek van de trainer kan worden ingesteld met een tiptoets op de display en/ of met tiptoetsen in de vaste handgrepen bij sommige modellen (nog beter binnen handbereik) Deze instelling gaat meestal per 100 meter/per uur en per % hellingshoek. Extra knoppen op display tbv. snelsprong kunnen echter met 1 druk zorgen dat u start of springt naar een bepaalde waarde met 1 druk zonder dus deze stapjes van 100 meter/uur of % te hoeven doorlopen.
Wilt u joggen en u wenst geen programma te gebruiken dan zet u de trainer bv. aan en toetst direct op de sneltoets van 6 km /uur na een paar minuten opwarmen drukt u op de toets 12 km /uur loopsnelheid, na 10 minuten wenst u wat meer inspanning en toetst u tijdens het lopen op sneltoets 2% (het lopen wordt wat zwaarder, u gaat de berg op) etc.... Ofwel een zeer nuttige functie die eigenlijk pas sinds de laatste jaren op sommige modellen aanwezig is.

Looptrainer Hellingshoek

Hierboven eigenlijk al wat omschreven maar ok. nog even een stukje over de ingebouwde hellingshoek functie. De wat goedkopere modellen zullen voorzien zijn van een handmatig in te stellen loopband hellingshoek / schuinte van het loopvlak. De iets duurdere van een elektrisch instelbare hellingshoek instelling dmv. motor nummer 2, de motor die hier voor zorgt zal lang niet zo sterk zijn en bovendien nooit zo hard en langdurig hoeven werken dan de aandrijf motor (maar moet natuurlijk wel goed zijn), verder zal de manier waarop de motor het loopvlak omhoog brengt bepalen of dit veel geluid maakt of dat u zelfs niet hoort dat het loopvlak omhoog wordt gebracht door de loopband hellingshoek motor,... het wordt wat erg technisch om de verschillende manieren hier uit te leggen,... De loopbanden die wij voeren zult u echter dit motortje amper of in zijn geheel niet horen tijdens het uitoefenen van zijn taak.

De meeste loopmachines zijn instelbaar van vlak (0%) tot 10 of 12% helling wat uw training beduidend moeilijker en zwaarder zal maken, Ook uw kuiten zullen bv. zwaarder belast worden en vele andere spieren zullen harder moeten werken bij het lopen met helling dan zonder.

Loopbanden programma`s:

Er is veel mogelijk als het gaat over diverse programma`s en of test mogelijkheden op een loopband/ looptrainers. Nog meer als de gegevens op de display kunnen diverse programma`s uw vorderingen bijhouden, u motiveren om verder te gaan en u motiveren omdat zichtbaar wordt gemaakt dat u fitter wordt en dat elke training op de loopband daartoe weer wat bijdraagt.

Loopband looptapijt / loopmat loopoppervlak

Benamingen die u bij ons tegenkomt in alle technische specificaties zijn loopband afmetingen loopoppervlak/ breedte tapijt/ loopmat .Het loopvlak van uw loopband mag niet te kort zijn en te lang vraagt onnodig veel ruimte bij opstelling. Het looptapijt moet voldoende breed zijn om er relaxt op te kunnen lopen zonder op te moeten letten dat u eens een voetje opzij zet. Bij hartlopen is iets meer ruimte wel prettig, verder is dit ook een kwestie van een prettig gevoel dat u voldoende loop breedte heeft. Over het algemeen kan gesteld worden dat een loopvlak breedte van ongeveer 50cm voldoende is ,veel smaller wordt krap, veel breder is niet nodig.

Als u nog nooit op een loopband stond zullen de eerste stapjes wat onwennig zijn en angstig,... u bent geneigd om tijdens het lopen naar uw voeten en de loopmat te kijken. Als u dit buiten doet valt u ook,.... dit verdwijnt erg snel ,en al snel zult u voor u uitkijken en netjes redelijk recht vooruit lopen. Eigenlijk gebeurt er op een loopband niets anders dan buiten, Echter ipv dat u buiten met uw voet uzelf afzet en vooruit duwt zet uw voet zichzelf op een loopband af waarna het tapijt als het waren naar achter wordt gedrukt /beweegt en u dus op dezelfde plek blijft staan. De grond verdwijnt onder uw voeten vandaan ,.... ja en dat kan in het begin wel wat angst gevoelens oproepen :-)... maar geloof me dat verdwijnt meestal binnen enkele minuten na start.

Als u nog nooit op loopbanden heeft gestaan /gelopen, overdrijf het niet in het begin, 10 minuten de eerste keer is voldoende. Er is een kans dat u na de eerste keren wat duizelig bent of u onvast op uw benen voelt bij het afstappen. Dit komt ten eerste omdat u inspanning heeft verricht en ten tweede omdat het een beweging is die u niet gewend bent.

Wel of niet smeren tussen het tapijt en de daaronder liggende plank /plaat ?

Heel jammer maar helaas hebben wij alweer wat adviezen opmerkingen van (meestal de zelf importerende verkopers met een eigen lijn/serie looptrainers) gezien waar wat beweerd wordt waar ik het niet mee eens kan zijn.

Even weerleggen dus,.... "EEN GOEDE LOOPBAND HOEFT NIET GESMEERT TE WORDEN TUSSEN LOOPMAT EN PLAAT" ......Ok. omdat diegene die dat beweren weten dat de meeste adviseren om dit wel te doen, klinkt het wel heel mooi om te zeggen dat hun apparaten zo goed zijn dat dit niet hoeft,....Geen enkele trainer zal zomaar uiteen vallen als hij niet gesmeerd wordt, echter is het niet logisch dat het beter is voor levensduur van zowel motor als loopmat als u daar waar u zoveel wrijving heeft en dus daar waar iets km na km over elkaar schuift soms wat glijmiddel / smering op doet ? U bepaalt zelf wat u met deze uitleg doet, mijn mening is dat u het best de band smeert (volgens instructie van de leverancier), en uw vraagtekens zet bij verkopers die dergelijke verhalen gebruiken om te suggereren dat ze betere apparatuur hebben (verkopen, laten bouwen dan dat de specialisten (grote merken) doen. Verder zou het in mijn ogen wel eens kunnen zijn dat de gebruikte loopmatten niet hoogwaardig genoeg zijn om met deze smeermiddelen om te kunnen gaan (Dit laatste heb ik niet vastgesteld maar ook dit klinkt niet onaannemelijk) Ik ben benieuwt naar de uitleg over hoe het beter kan zijn voor loopmat en motor om wrijving niet weg te nemen dan om dit wel te doen.

Tevens kan er een statische elektriciteit worden opgewekt door het lopen op een band welke erg droog is aan de onderzijde. Loopband veiligheid sleutel/ automatische afslag.

De meeste leveranciers adviseren hun eigen (meestal redelijk kostbare) smeermiddel, hierover laat ik mezelf maar niet uit,.... zorg er in ieder geval voor dat u geen agressieve smeer/ glijmiddelen gebruikt welke plaat of loopmat aantasten (uiteraard zullen dan de leveranciers daar geen garantie op geven).. als u hun middel gebruikt kan dit nooit geen probleem vormen. (ikzelf adviseer dit niet, noch dat ik dit wil ontkrachten)

Loopband veiligheid sleutel/ automatische afslag:

Een zogenaamde dodemansknop veiligheid methode voor het uitzetten van de aandrijf motor is een verplichting bij elke elektrische looptrainer. In sportscholen /Sportcentrum zult u dit vaak tegenkomen als zijnde een grote knop op het display waar de trainer stopt als u er op slaat. Eigenlijk dient dit dan iemand anders te doen omdat als u zou vallen daar zelf niet meer bij kunt. Op de meeste thuis /semi pro loopbanden zal deze afslag gaan dmv. een clip met magneetje op de display welke met een koord losjes aan uw kleding kan worden bevestigd, stel de lengte van het koord zo is dat de band uitslaat als u bijna achter op de band staat.

Gebruik deze beveiliging altijd, hoe meer u gewend bent aan het lopen op de loopband hoe groter dat u 1 keer een misstapje maakt en of valt/ struikelt, bedenk daarbij dat een loopband met een goede motor u zonder moeite voortbeweegt maar ook beslist niet snel zal stoppen als u met uw handen en of kleding ergens tussen komt.

Een elektrische loopband is geen speelgoed, houd kinderen uit de buurt van dit training apparaat en of berg bv. deze veiligheid sleutel op als u de loopband niet gebruikt (de kinderen kunnen dan weinig uitrichten op het apparaat als u er niet bent) Bij sommige banden zullen ze met de vinger op het knopje de band nog kunnen bedienen, echter als dit vingertje weg is stopt de band (bij vallen) Op andere banden kan men niet starten zonder deze sleutel.

Loopband hartslagmeting /hartslagsturing:

Nog steeds zijn er looptrainers in de handel die de hartslag meting uitvoeren met een oor sensor /clip. Mijn mening hierover is dat dit verboden zou moeten worden, indien u valt of struikelt of bv. bij einde van de training van de band af zou springen en deze klip nog vast zit zou u uzelf of flink kunnen bezeren of hierdoor ipv. naast het apparaat wel eens terug op de nog draaiende loopband kunnen vallen met alle gevolgen van dien.

Hartslag meting en registratie op een loopband dient dus of te gebeuren via handgreep sensors in vaste handgreep (niet mogelijk bij hardlopen maar vaak ook niet prettig bij wandelen omdat u uw armen dan niet kunt bewegen) Maar eigenlijk vindt ik de enige gewenste methode met een hartslag borstband /hartslag borstriem die deze doorgeeft dmv. een infrarood signaal. De loopband dient hiervoor in ieder geval voorzien te zijn van een ingebouwde ontvanger hiervoor die het liefst POLAR compatible is (dit is de gewaardeerde standaard) Soms wordt de trainer incl. hartslag borstband soms is dit optioneel, echter ook in dit laatste geval altijd prettig als in ieder geval deze ontvanger wel al aanwezig is in het apparaat, zodat deze het signaal van een hartslag borstband nu of later kan opvangen als gewenst.

Algemene info over hartslag trainen vindt u op info pagina algemeen:algemeen.htm

Loopbanden garantie

Zoals ook al onder het kopje motor gemeld is de garantei op de motor van een loopband het belangrijkste.

Tot slot over loopbanden en andere fitness apparatuur !

Wij willen open en eerlijk verkopen, geen rare verhalen om u een bepaalt apparaat te verkopen. Alle apparatuur die wij verkopen voldoet aan hetgeen hier is omschreven. Uiteraard is het denk ik vanzelfsprekend dat kwaliteit en prijs altijd hand in hand gaan met elkaar, ofwel een duurdere looptrainer zal normaal gezien beter voldoen, meer kunnen en of hoogwaardiger zijn dan een goedkoper exemplaar. Maak uw keuze nav. de info die wij u geven op onze sites en bestel online of bezoek onze showroom tijdens openingsuren om de bewuste trainer /trainers eens te zien /voelen/ uit proberen.

De looptrainers die wij verkopen zult u elders beslist niet voordeliger kopen,... de laagste prijs voor dit model vindt u dus bij ons !

 

Fitnesssport Nederland